ART…

Olen yrittänyt löytää erilaisia tapoja rauhoittaa mieltäni. Aloitin piirtämisellä ja nyt olen päätynyt maalaamiseen. Maalaaminen on todella ihanaa ja nautin siitä. Parasta maalaamisessa on, että minulla ei ole maalatessa paineita onnistua. Siitä tulee mitä tulee. Nyt aluksi olen harjoitellut eri tekniikoita ja opetellut mikä sivellin/ väline sopii mihinkin. Maalaaminen on todella rauhoittavaa, mutta valitettavasti hyvin kallis harrastus. Välineet maksavat ja maalia pitäsi olla koko ajan ostamassa lisää. Jos rahallinen tilanteeni sen kestäisi niin maalaisin joka ilta. Maalaan pääsääntöisesti akryylimaaleilla. Välineet saa pestyä pelkällä kuumalla vedellä. Olen sellainen mämmikoura niin päädyin akryylimaaleihin senkin vuoksi. Nyt minulla on pieni oma kulmaus missä säilytän kaikkia välineitä. Mikon pöytä projekti kuitenkin etenee niin olin ajatellut siirtäväni kaikki maalaus tarvikkeet hänen huoneeseen. En usko, että se Mikoa kovinkaan paljon vielä haittaa. Hän ei kuitenkaan viihdy oikeastaan ollenkaan omassa huoneessa. Jossain vaiheessa hän varmaan ilmoittaa, että vie mutsi sun tavarat muualle, joten otan tästä ajasta kaiken irti. Rakastan meidän kotia, mutta kaappitila on rajallista.

Maalaaminen on tuntunut todella hyvältä ja rauhoittavalta. Kunhan aina muistan muistuttaa itseäni, että tämä harrastus pidetään stressi vapaana ja odotuksia lopputulokselle ei saa olla. 

Kannattaa aluksi ottaa selvää millaiset tekniikat sinua kiinnostaa ja lähteä siitä sitten hankkimaan siihen soveltuvat välineet. Välineissä ei kannata pihtailla vaan suosittelen panostamaan kunnon välineisiin. Itse ostin aluksi edulliset siveltimet ja täytyy sanoa, että se oli ensimmäinen virheeni. Nyt minulla on laadukkaammat siveltimet niin maalaaminenkin tuntuu paljon mielekkäämmältä. Sain tänään vinkkinä, että kannattaa ostaa paksumaa paperia ja harjoitella niiden kanssa eri tekniikat tutuiksi niin ei mene turhaan rahaa canvas tauluihin. Itse harjoittelin edullisempiin canvas tauluilla, mutta kyllä niihinkin uppoi rahaa ihan kiitettävästi. Tästä lähtien käytän paksumpaa paperia harjoitteluun ja säästän canvas taulut, kun olen oppinut uuden tekniikan.

Art is you being free from all of the worlds heaviness

Taiteella on suuria vaikutuksia mielenterveys ongelmiin ja olen itse huomannut sen rauhoittavan mieltäni . Monissa Mielenterveys osastoilla on ollut taide tilat, mutta monesta osastosta ne ovat poistettu resurssien puutteen vuoksi. Kesällä osastolla ollessani huomasin taidehuoneen ja kyselin heti sen perään. Siellä ei kuitenkaan enää ollut toimintaa ja petyin suunnattomasti. Osastoilla pitäisi olla mahdollisemman paljon eri aktiviteetteja, vaikka yleensä suurin osa potilaista ei niihin kykene.

 

sg

Leave a Reply