BODY POSITIVE…

Rakastan koko valkoisia asuja, mutta omalla kohdallani valkoisen asun pukeminen vaatii hurjan paljon rohkeutta. Olen hyvin kömpelö ja onnistun likaamaan vaatteet joka kerta. Kolmen kympin jälkeen omakuvani on vääristyi pahasti. Näen itseni ihan erillä tavalla, kun neljä vuotta sitten. En mene kauhean helpolla rannalle bikineissä ja menen jopa uimaan t-paita päällä. Valkoinen asu voi tuoda esiin kohtia vartalossani mitä en siedä ja sen vuoksi pukeudun hyvin harvoin varsinkaan valkoiseen alaosaan. Valkoinen yläosa ei tuota niin paljon vaikeutta. Olen yrittänyt päästä eroon vääristyneestä minä kuvasta. Selaan body positive instagram tilejä ja yritän vakuttaa itselleni, että muutama kilo sielä tai täällä ei ole niin vakavaa. Minulla on ollut tietty paino minkä koen omaksi ja jos en ole siinä niin tunnen itseni epäonnistuneeksi ja surkeaksi. En voi uskoa, että ajattelen näin sillä tiedän kuinka paljon suurempia ongelmia elämässäni on. Tiedän kuinka kauheita ne päivät on, jolloin minua ahdistaa niin kovin, että minulla on fyysisesti huono olo ja en kykene syömään. Miksi siis en pääse tästä vääristyneestä omakuvasta eroon ? Onko tämä jonkinnäköinen kolmenkympin kriisi vai olenko tullut kriittisemmäksi some maailman vuoksi ? Kovin kuitenkin yritän tehdä töitä sen eteen, että osaisin rakastaa omaa vartaloa ja sen “vikoja”.

THE BEST BROJECT YOU`LL EVER WORK ON IS YOU!

 

 

yksi

 

2 responses to “BODY POSITIVE…”

 1. Camilla says:

  Sä olet upea ja varmasti ainoa, joka näkee sut siten, miten itse näet.
  Tiedän kuitenkin omasta kokemuksestani, että se ei auta, vaikka kuinka muut sitä upeutta toitottaisivat, koska se mielikuva on siellä omassa päässä!
  Jokaisella on omat kummituksensa. Usein niillä on syynsä vielä syvemmällä, kuin osaa itse edes aavistaakaan. Suosittelen ammattilaista, jolle purkaa taakkaa. Heillä myös taito peilata niitä omia sanomisia, jolloin opit näkemään omat käyttäytymismallit ja ajatukset ihan eri valossa. <3

  • Marika Loimulahti says:

   Unohdan aina vastata näihin. Käyn psykoterapiassa ja juttelen myös lääkärilleni välillä asiasta. Yritän koko ajan oppia rakastamaan omaa kroppaani, mutta se tuntuu kauhean vaikealta. Nykyään välttelen todella paljon peilejä. Suihkuun mennessä avaan saunan oven, etten vaan näe itseäni alasti. Kiitos kauniista sanoista.

Leave a Reply