BUILDING…

Sairauteni hankaluuden vuoksi elämme aikalailla pienessä kuplassa. Matkustaminen yli 20 kilometrin päähän on aina taistelua ja henkisesti rankkaa. Rakastan asua maalla, mutta haluisin palavasti nähdä maailmaa. Tällä hetkellä tilanne on kuitenkin se, että voin vain haaveilla matkustamisesta. Itse en usko, että tulen koskaan pääsemään matkustamisen pelosta irti. Ennen joulua sain paniikkikohtauksen askon pihalla. Askon henkilökunta hoiti tilanteen hyvin ja auttoi niin paljon mitä kykeni. Kotimatka oli kauheaa ja pysähdyimme Mikan kanssa kerran bussipysäkille. Tämän jälkeen autossa matkustaminen on ollut vielä hankalampaa. Pelkään joka kerta, että mitäs jos tällä reissulla saan yleisellä paikalla paniikkikohtauksen. Inhoan yli kaiken, että olen riippuvainen toisten avusta matkustamisen kohdalla. Lääkäri tapaamisiin tarvitsen Mikan ajamaan minut vastaanotolle. Jos Mika on juuri tuolloin töissä Mikan isä kuskaa minua…

Olisin tyytyväinen jos matkustelu Helsinkiin, Turkuun ja Tampereelle menisi vaivattomasti. Olen oppinut haaveilemaan pienemmistä asioista…

PB255391

2 responses to “BUILDING…”

 1. <3 Tiedän tunteen… Itse olen päässyt paniikkihäiriöistä ja peloista vihdoin eroon, suurimmalta osin, mutta muistan niin selvästi sen ajan kun sain lähikaupassakin kamalia kohtauksia.

  Hali <3

  PS. Aivan ihania kuvia sinulla, olen tässä käynyt läpi blogiasi!

  • Marika Loimulahti says:

   Mulla on nyt yhden lääkkeen vaihto ja yritän puhua itselleni, että kun vanhan lääkkeen vieroitusoireet menee pois ja uusi lääke voi auttaa minua enemmän. Välillä en voi uskoa, että syön neljää lääkettä ja olen edelleen tilanteessa, että sairauteni ohjailee minua jatkuvasti. Viisi vuotta ollaan oltu tässä tilanteessa. On onneksi ollut hetkiä, että voin paremmin, mutta kertaakaan ei ole ollut aikaa, jolloin sairaus olisi ollut kokonaan pois.
   Lääkärit ja psykoterapeuttini sanoo, että sairauden kanssa täytyy oppia elämään. En pysty ymmärtämään, miten kukaan tottuu tähän. Sen vuoksi tunnen itseni hyvin heikoksi ja epäonnistujaksi.

   Ihanaa kuulla, että olet päässyt noin hyvin eroon sairaudesta. Tälläiset kommentit antaa minulle toivon kipinää, että minä voin myös päästä samaan pisteeseen.

   Kiitos kauniista sanoista. <3

Leave a Reply