GREEN HOME…

OLEN HURAHTANUT TOTAALISESTI VIHERKASVEIHIN. ASUNNOSTAMME LÖYTYY KAIKEN KAIKKIAAN KAKSI ERINLAISTA KAKTUSTA, PEIKONLEHTI JA UUSIMPINA TULOKKAINA KÄPYPALMU JA TÄMÄ KUVISSA OLEVA PYLVÄSTYRÄKKI. KAHDEN VIHERKASVINI NIMIÄ EN SAA NYT MILLÄÄN PÄÄHÄNI ENKÄ MILLÄÄN JAKSA NOUSTA TUOLILTA YLÖS, JOTTA VOISIN SEN  GREEN HOME BOOKISTA KÄYDÄ TARKISTAMASSA.

VIHERKASVIEN VALITSEMISESSA KANNATTAA OLLA TARKANA, SILLÄ MONI KAUNIISTA KASVEISTA ON MYRKYLLISIÄ. ITSE OMISTAN TÄLLÄ HETKELLÄ VÄHÄN TURHANKIN NONTA MYRKYLLISTÄ KASVIA, KOSKA TÄÄLLÄ MEIDÄN KODISSA KÄVELEE MYÖS 4-VUOTIAS POIKA. EN OLISI HARKINNUTKAAN KASVIEN OSTOA ELLEI MIKOA OLISI ALUSTA ASTI OPETETTU, ETTEI KODIN SÄRKYVIIN TAVAROIHIN SAA KOSKEA.ONNEKSI MIKO EI OLE MISSÄÄN VAIHEESSA OLLUT KIINOSTUNUT VIHERKASVEISTANI. KASTELUPÄIVINÄ MIKO SEISOO VIERESSÄ JA SANOO ÄITI OLE VAROVAINEN, ETTEI KASVI PISTÄ. TÄMÄN HÄN ON OPPINUT ENSIMMÄISEN KAKTUKSENI KANSSA. JOS SELLAINEN VAIHE TULISI, ETTÄ HUOMAAN MIKON KIINOSTUKSEN KASVEJANI KOHTAAN SUURENTUVAN NIIN SILLOIN KASVIT LÄHTISIVÄT UUTEEN KOTIIN.

VIHERKASVIEN KANSSA KANNATTAA KÄYTÄÄ HETKI AIKAA NIIDEN HOIDON TUTKIMISEEN. IKINÄ EI KANNATA VALITA NIILLE PAIKKAA KOTOOTA MISSÄ NE VAIN NÄYTTÄVÄT HYVÄLTÄ. ITSE OSTIN KIRJAN SEN VUOKSI, ETTÄ OSAAN HOITTAA KASVEJANI MAHDOLLISEMMAN HYVIN. VALITETTAVASTI JOSKUS KÄY MYÖS NIIN, ETTEI KASVI SILTIKÄÄN ELÄ PITKÄÄ ELÄMÄÄ JA SILLOINHAN NE PÄÄTYVÄT KOMPOSTIIN. VALITSIN KAIKKI KASVINI NIIDEN ULKONÄÖN VUOKSI. ONNEKSENI NE OVAT MYÖS HELPPOHOITOISIA YKSILÖITÄ. KAKTUKSIA LUKUUNOTAMATTA SUMUTTELEN KASVEJANI JOKA PÄIVÄ. OLEN JOPA SAANUT KAKSI PEIKONLEHTEÄ JUURTUMAAN JA HE PÄÄTYIVÄT VIIME VIIKOLLA MULTAAN. PIDETÄÄN PEUKKUJA PYSTYSSÄ, ETTÄ HE SAAVAT PITKÄN IÄN…

P2233973

 

 

Leave a Reply