HANDWASH…

Vaikka Suomessa korona tilanne on jo parantunut niin se ei tarkoita, että nyt voi unohtaa kaiken mitä teimme viruksen taltuttamiseksi. Edelleen on tärkeää muistaa pestä kädet ja käyttää käsidesiä. Käsidesi oli keväällä myyty loppuun joka puolelta ja hinta oli noussut pilviin. Normaali käsidesi ei kuitenkaan sovi kaikille. Meidän perheessä Mika kärsii atooppisesta ihottumasta käsissä ja jalkapöydissä. Iho on niin vaurioitunut, että ne eivät enää rusketu. Mika ei tietysti niihin kohtiin otakkaan aurinkoa, mutta kesällä on hieman hankalaa piilotella käsiä. En myöskään halua altistaa poikani pehmeitä pieniä käsiä käsidesille mikä kuivattaa ihoa.

Sain   Greenlips beatylta testiin sopivasti loppu keväästä Less is more käsidesin ja Uoga Uoga palasaippuan. Less is more käsidesi sisältää 70% luomualkoholia ja ihoa kosteuttavia raaka -aineita. Sitä voi myös käyttää sileillä pinnoilla, kuten ovenkahvoihin. Normaaliin käsidesin verrattuna Mikan käytössä tuote aiheutti huomattavasti vähemmän kirvelyä. Täytyy huomioida, että Mikan kädet ovat jatkuvasti pienillä ja syvällä haavoilla niin en usko, että mikään tuote ei kirvelisi olenkaan. Se että tämä käsihuuhde  vähensi kirvelyä on jo selvä merkki siitä kuinka paljon hellävaraisempi se on iholle. Terveellä iholla se ei kuivata käsiä niin kuin normaali käsidesi. Omassa käytössä huomasin heti eron. Se selvästi myös hoitaa ja kosteuttaa ihoa. Käsien pesu on todella tärkeää edelleen. Jatkuva käsienpesu ja desinfiointi on kuitenkin iholle rankkaa ja siksi kannattaa panostaa sopiviin tuotteisiin. Less is more lahjoittaa osan käsidesi tuotannostaan wieniläiselle sosiaaliorganisaatiolle, joka toimittaa suihkeita työntekijöilleen, kodittomille ja köyhyydessä eläville.

Käsien pesussa minulla on käytössä Uoga Uoga bravo palasaippua. Saippua on omaan käteeni liian suuri, joten palottelin sen neljään osaan. Näin voin pitää erikseen käsien pesu ja kasvojen palasaippuan. Saippua sisältää katjanmarjaöljyä ja hiiltä. Bambuhiili puhdistaa ihohuokoset ja tasoittaa ihon sävyä. Saippua tosiaan sopii käytettäväksi niin käsille kuin kasvoille.

 

Leave a Reply