HOW TO USE…

Löysin vihdoinkin Chemex kahvinkeittimelle  puuvillaisen kesto suodattimen. Olen etsinyt tälläistä kauan ja voi sitä riemua, kun sen vihdoinkin sain. Chemex kahvinkeitintä on helppoa käyttää, mutta sen käyttö kaipaa  aikaa ja hieman vaivaa.

MITEN KÄYTÄT CHEMEX KAHVINKEITINTÄ ? 

1.) Jauha kahvi keskikarkeaksi. Monella on omat mieltymykset, mutta itse koen että keskikarkea jauhatus on minulle se oikea vaihtoehto.

2.) Chemexin esilämmitys. Kaada chemexiin kuumaa vettä ja heiluttele sitä edes takaisin.

3.) Chemexin kertakäyttö suodattimia ja myös kesto suodatin pitää kastaa kuumalla vedellä ennen käyttöä. Chemexin omat suodatinpaperit ovat paksumpaa paperia.

4.) Käytä keittiövakaa , sillä näin osaat käyttää oikean määrän vettä kahvin uuttamiseen. Itse käytän aina 21g kahvia ja 350mm vettä.

5.) Veden lämpötila on hyvä pitää noin 93-96 C asteisena.

6.) Kaada ensimmäisellä kerralla vettä sen verran, että mitatun kahvin määrä tuplaantuu. Anna kahvin kukkia hetki. (Kukkiminen tarkoittaa, kun kahvi vaahtouttuu, eli helpommin sanottua kuplii.)

7.) Seuraavat  veden kaadot tehdään hiljalleen ja pyöritä kaatoastiaa samalla. Älä kaada liikaa vettä vaan sen verran, että veden pinta on noin sentin kannun reunan alapuolella. Anna joka kaadon välissä veden tippua kahvipurujen läpi.

( Huom: kuvan kahvi ei ole tehty ohjeiden mukaisesti. )

Leave a Reply