I DON´T NEED FLOWERS…

 

 

Minulla on ristiriitaiset tunteet ystävän päivää kohtaan. Ajatus siitä, että olemme kehittäneet päivän, jolloin muistamme ystäviä ja rakkaitamme tuntuu oudolta. Vuodessa on 365 päivää, jolloin voit näyttää kuinka paljon arvostat ystäviäsi tai rakastasi. Olemme pilanneet ystävän päivän ostamalla kliseisiä lahjoja ja mittaamalla niillä rakkauttamme heitä kohtaan. Olen sanonut Mikalle  seurustelumme alusta asti, etten kaipaa kukkasia ystävän päivänä. Jos haluan niitä niin voin ostaa ne myös itsekin. Mielummin haluaisin häneltä kukkakimpun jonain muuna päivänä. Päivänä jolloin en osaa edes sitä odottaa. Arvostaisin kuitenkin enemmän jotain muuta asiaa, kuten selkäni hipsutusta tai lenkki seuraa. Ostin tänään itselleni pienen kukkakimpun, mutta en sen vuoksi että on ystävän päivä. Ajattelin, että tänään on paikallisessa kukkakaupassa varmasti laajempi valikoima. Päädyin kuitenkin ostamaan melkein saman kimpun minkä ostan joka perjantaina. Instagramia selatessa huomasin myös, että moni vietti ystävän päivää kahvittelemalla ystävän tai ystävä porukan kanssa. Tämän tyyppinen ystävän päivän vietto kuulostaa ihanalta.

Minulla on ikävä sitä aikaa, jolloin Suomeen ei ollut vielä rantautunut Amerikkalaisia perinteitä. Aikaa jolloin ystävän päivää vietettiin enimmäkseen lasten keskuudessa. Muistan kuinka ihanaa oli askarrella ystävälle kortti ja antaa jotain minkä oli omin käsin tehnyt. Rakastin lapsena korttien antamista niin paljon, että jakelin niitä ympäri vuoden. Ala-asteella koputin joka  perjantaina opettajien huoneeseen ja annoin heille kortin tai jonkinlaisen piirustuksen. Ala-asteen rehtorimme muistaa edelleen kuinka innokas korttien antaja olin.

Poikani oli askarrellut ystävän päivä kortin päiväkodissa, mutta oli vahvasti sitä mieltä tällä kertaa, että hän teki sen itselleen. Poikani on kuitenkin selvästi jatkanut äitinsä jalan jäljissä ja saan joka viikko häneltä upeita piirustuksia. Tätä menoa minun on vuokrattava jostain varasto, jossa säilyttäisin niitä. Minulta löytyy tällä hetkellä kansio, johon pistän hänen piirustuksia talteen. Joka kerta kun hän antaa minulle hänen taidettansa niin kirjoitamme yhdessä mistä hän sai idean piirustukseen.

 

P2037554-2

vgz

 

 

 

One response to “I DON´T NEED FLOWERS…”

  1. Viltsumari says:

    Upeita kuvia sinusta täällä sivustollasi. Olet kehittynyt mallina hurjasti siitä, kun viimeksi seurasin blogiasi. Hyvää kevään jatkoa!

Leave a Reply