JUST THE…

THREE OF US !!

Meidän perheeseen kuuluu vain kolme henkilöä. Äiti, isi ja poikamme Miko. Valitettavan usein minulta kuitenkin kysytään milloin teille tulee lisää perheenlisäystä ? Kerron aina avoimesti miksi meille perheenlisäys ei ole mahdollista tai edes vaihtoehto. Olen ollut yli 7-vuotta vahvoilla mielenterveys lääkityksillä, joita en  voi  todennäköisesti koskaan lopettaa. Voin joskus myös avata keskutelun kuinka vaikeaa meidän synnytyksen jälkeinen elämä oli. Minusta nämä ovat hyviä perusteluja miksi meille ei tule enempää perheenlisäystä. Silti samat ihmiset kysyvät tätä kysymystä uudestaan ja uudestaan. Minusta  on hyvin inhottavaa vastata tähän samaan kysymykseen ja tunnen, että minun sairauttani vähätellään. Perusteluni meidän pieni henkiseen perheen tilaan on mielestäni vakava ja loukkaannun syvästi jos vielä vastaukseni jälkeen todetaan, että mielesi muuttuu vielä.

Meille on myös ollut hyvin selvää, että pyrimme antamaan pojallemme kaikki tarpeelliset asiat elämään. Minulle on tärkeää, että Mikolla on tarpeeksi vaatteita, harrastuksiin välineitä ja ruokaa pöydässä. Itse olen lapsena/nuorena katsonut koulu aamuna ikkunasta ulos ja toivonut, ettei asfaltti ole märkä, sillä sadevaatteita emme omistaneet. Kenkien pohjat olivat usein rikki ja koulussa vietettiin koko päivä sukat märkinä. En halua että poikamme joutuu ikinä kokemaan puutteellisesta vaate varustuksesta. Haluan, että hän pystyy harrastamaan mitä hän haluaa ja saada kaikki tarpeellinen mitä vanhempien pitäisi pystyä tarjoamaan lapselle. En silti halua antaa pojallemme kaikkea “ilmaiseksi”. Kotona hän saa auttaa äitiä märkien ja kuivien pyykkien kanssa ja oman huoneen siivous on hänen tehtävä. Ajokorttiin hän joutuu itse säästämään rahaa ja kesätyö paikat täytyy hankkia, kun sen aika on. Näin nuori aikuinen oppii rahan arvon.

Palataan vielä vauva kyselyiden perään. Olen itse mennyt ajattelemattomuuttani kysymään muutaman kerran tähän arkaan ja henkilökohtaiseen kysymystä. Milloin teille tulee perheenlisäystä ? Olen siis itse myös syyllistynyt tämän hyvin aran kysymyksen kyselyyn, mutta oppisin nopeasti miksi sen kysyminen on tahditonta. Ikinä ei voi tietää onko kysymys jollekin arka aihe. Takana voi olla sairautta, lapsettomuutta tai keskenmenoja. Nainen joka on jo valmis äiti, mutta ei kykene saamaan lasta. Kaikki naiset eivät edes halua lapsia. Jos olen rehellinen niin minun ei ikinä pitänyt edes hankkia lasta. En nähnyt itseäni äitinä. Vauva kuume alkoi vasta , kun lääkäri sanoi etten välttämättä kykene saamaan lasta.

Mitä tällä postauksella haluisin saavuttaa. Tämän pitäisi olla itsestään selvyys, mutta raskausutelut eivät ole ikinä ok.

 

 

Leave a Reply