Kreik. marmaros, loistava kivi.

Tuntuu, että marmori hullutus on tullut jäädäkseen. Innostus ei ole laskenut laisinkaan vaan pysyy sinnikkäästä muoti ja sisustus piireissä pinnalla.. Rakastan marmoria, mutta osaan arvostaa vain aitoa marmoria. Näiden kenkien korot eivät tietenkään sitä ole, mutta ovat ne silti todella näyttävät. Marmori jäljitelmät  ovat mielestäni yhtä arvokkaita, kun muovipussi. Sillä sitähän ne ovat pelkkää arvotona muovia, joka on myös ympäristöhaitta materiaali.

Nykyään arvostan todella paljon luonnon materiaaleja, kuten erilaisista puulajeista tehtyjä huonekaluja ja aitoa nahkaa. Marmoria on monta eri lajia, joten valinnan vaikeus voi olla suuri niitä ostaessa marmoria. Kaikki marmori lajit syntyvät kalkkikivestä. En kirjoita tähän miten marmori syntyy, muuten tästä tulee liian pitkä postaus. Kannattaa silti googlettaa marmorin synty, sillä se on todella mielenkiintoinen aihe.

Marmoria on pitkään käytetty rakennuskivenä, mutta nykään sitä käytetään enemmän sisustamisessa. Marmori ei kestä kovinkaan hyvin Suomen sääolotiloja, joten harvemmin sitä näkee julkisivumateriaalina. Itse asiassa Finlandia -talon julkisivumateriaali on Carraran marmoria. Yllättyin postiivisesti, että marmoria on louhittu Särkisalossa. Särkisaloon on meiltä matkaa noin 20 kilometriä. Täytyykin ottaa muutamaan henkilöön yhteyttä, jos he osaisivat neuvoa löytyykö asiasta enenmmän tietoa ja pääsinkö näkemään mistä sitä on louhittu.

Jakkaran puuosa on tiikkipuuta. Rakastuin sen pintaan ja puun muutamaan kauneusvirheeseen, joka tekee jakkarasta vielä arvokkaamman…

P2138015

Leave a Reply