PEACE&ROCK&ROLL…

Minusta tämä kuva on hyvin mielenkiintoinen. Kuvassa näkyy kaksi merkkiä mitkä ovat merkitykseltään täysin vastakohdat. Kuvassa näkyy peace ja pirunsarvi käsimerkit.  Pirunsarven sanoma ei todellakaan ole positiivinen, mutta nykyään ihmiset eivät niinkään mieti sen sanomaa vaan käyttävät merkkiä keikolla eleenä, että heillä on hauskaa. Pirunsarvi merkin historia on kuitenkin mielenkiintoinen ja sitä on käytetty jo antiikin kreikkan aikana. Kannattaa välttää tämän käsimerkin käyttöä Italiassa, Espanjassa, Portugalissa, Brasiliassa ja Kolumbiassa. Näissä maissa pirunsarvet tarkoittavat, että jonkun vaimo on käynyt pettämässä. Alunperin käsimerkkiä käytettiin kateuden pirun torjuntaan. Nykyään se on enemmän  rock ja heavy musiikin kuuntelijoiden suosiossa. Kuvassa on kaksi ääripäätä, jotka edustavat täysin eri asioita. Itse tietysti olen peace merkin puolesta puhuja. Siinä on positiivista energiaa, jota rakastan. Yllätyin kuitenkin  peace merkin alkuperästä . Alunperin se oli  V käsimerkki ja sillä on myös mielenkiintoinen ja yllättävä historia. Nykyään käsimerkkiä pidetään peace merkkinä, mutta V käsimerkkiä käytettiin toisessa maailman sodassa voiton merkkinä. 1960-luvulla aktivistit, jotka olivat Vietnamin sotaa vastaan adoptoivat merkin ja muuttivat sen merkitystä sotaa vastaan. Näin V merkin sanoma muuttui peace käsimerkiksi…

Käsimerkkejä on monia ja monissa maissa ne luetaan erillä tavalla. Kannattaa siis lukea tämä osa, jos matkustelet paljon.

1.Ok käsimerkin sanoma on positiivinen, mutta muutamissa maissa se luetaan loukkaavana. Älä siis käytä tätä merkkiä Kreikassa, Espanjassa ja Brasiliassa. Merkki luetaan näissä maissa loukkaavana, koska se tarkoittaa ääliötä.

2.Jos käytät sormet ristissä käsimerkkiä Vietnamissa niin se ei tarkoita onnentoivotusta vaan symbolisoi naisten sukupuolielimiä.

3. Thubs up käsimerkki luetaan Afganistanissa, Italiassa ja Kreikassa  haistatteluana. Myös Australiassa eleellä on loukkaava merkitys.

 

Lopetan kuitenkin postuksen siihen mitä minulla tuli ensimmäiseksi mieleen käsimerkeistä. Minulla tuli  mieleen Frends sarjan sisarukset Ross ja Monica. Ross oli keksinyt uuden tavan näyttää haistattelu käsimerkkejä, jotta heidän vanhemmat eivät ymmärtäisi niiden merkitystä. Olen sen jälkeen käyttänyt sarjan suosittua  “käsimerkkiä” useasti läpällä veljieni kanssa, jos he esimerkiksi “kiusaavat” minua . 😀

Leave a Reply