SPRING FEELINGS..

KEVÄT 

Kevät on tuloillaan, vaikka se taitaa saada takapakkia ensi viikolla. Mieheni on kova kyttäämään säätiedotuksia ja kovin hän uhkaili lumisateella. Minusta on suloista, kun hän on tuollainen säätiedotteiden kyttääjä. Oma säämieheni. Tosin useimmin minun kännykkäni sääennusteet  ovat oikeassa, kun hänen. Välillä on jopa nautinnollista sanoa, että minähän sanoin ettei kannata pestä autoa, kun seuraavana päivänä sataa vettä. 😀 Nyt on kyllä ollut ihania kevät ilmoja ja olen kyllä yrittänyt nauttia niistä.

Keväällä aloitetaan pihan kuntoon laittamista ja jos jokin on terapeuttista niin se kyllä on. Rakastan kevättä, mutta kevään ulkokukkaiset ja kasvit eivät miellytä minun silmääni ollenkaan. Narsissit, tulppaanit ja orvokit eivät ole minun juttuni. Jätän ne muille ja yritän käyttää terassilla mielikuvitusta ja laittaa pihan kuntoon omalla tyylillä. Olen jo pihalle ostanut kaiken näköistä, mutta terassin ja etupihan sermin takana ei ole vielä tapahtunut mitään muutosta. Ensi viikolle on tosiaan luvattu lunta, joten kiinnostus laittaa ulkotilat kuntoon on nolla. Olen suunnitellut myyväni vanhat terassikalusteet pois ja ostaa uudet niiden tilalle. Meidän takapihan terassilla pystyy viettämään aikaa vaan keväällä ja syksyllä. Kesällä sielä on niin kuuma, etten edes minä viihdy sielä. Olen siis todella kylmäverinen ja palelen aina. Kevät on siis aikaa jolloin me vietämme aikaa terassilla. Kesällä siirrymme etupihalle.   Sen vuoksi aloitan yleensä terassin laiton aikasin keväällä ja grillaamme keväällä enemmän mitä kesällä. Viime kesänä emme tainneet grillata kertaakaan, joten nyt tänä vuonna asia on korjattava.

Kevääseen kuuluu myös inhottava kevätsiivous. Saunan ja varaston olen jo saanut kuntoon, mutta kaappien siivous ei ole lähtenyt käyntiin. Tänään kyllä huomaisin, että kevätsiivous on aloitettava ja mahdollisemman pian. Suurin osa kengistäni ovat laatikoissa, mutta osa kevät/kesä lenkkareista upuu laatikot. Tänään olin suunnitellut pistäväni valkoiset lenkkarit jalkaani ja kaikki olivat yläkaapissa pölyisinä. Lopulta luovutin ja pistin talvipopot jalkaan. Kevätsiivoukseen kuuluu kaikkien kaappien tavaroiden läpi käynti ja yritän samalla luopua ylimääräisestä tavarasta. Keittiön kaapit ovat helpot ja niitä on mukava siivota. Sen sijaan meidän perheen vaatekaapit tuottavat minulle suurta ahdistusta. Miehen vaatekaappi on helppo, sillä sielä ei kauheasti siivottavaa ole. Kaikki ketkä ovat olleet pitkässä parisuhteessa tietävät, että miehen kaapista löytyy siivotessa rikkinäisiä kalsareita ja sukkia. Niiden läpi käynti aiheuttaa minussa suurta huuto naurua, joten miehen vaatekaappi on easy peasy. Pojan kaappi olisi helppo, ellei jokaista vaatetta pistäisi kokeilla, jotta selviää mitkä vaatteet ovat menneet pieneksi.  Pienet pojathan tykkäävät kokeilla vaatteita niin mielellään. (sarkasmia) Sen jälkeen pitää suunnitella mitä kaikkia vaatteita kevääksi ja kesäksi pitää ostaa pienelle miehelle. Pienet vaatteet kuvataan ja pistetään omalle facebook sivulle myyntiin. Oman vaatekaapin tai oikeastaan kaappien siivous onkin sitten koko päivän työ. Jos tilaa olisi enemmän niin homma olisi helppo. Kaappitilaa ei kuitenkaan ole tarpeeksi niin niiden siivous vaatii paljon pohtimista ja suunnittelua.

 

 

 

 

Leave a Reply