THERAPY…

Aloitin puoli vuotta sitten psykoterapian. Odotukset eivät olleet kovinkaan suuret. Mitä enemmän käyntejä oli takanapäin, niin tajusin kuinka iso tuki psykoterapia on. Kiinnyin psykoterapeuttiini  nopeasti ja odotin joka viikko käyntejä. Kyse ei ollut pelkästään puhumisesta vaan sain  joka kerta tietoa tai vastauksia kysymyksiin mitä olen monta vuotta etsinyt.  Ekaa kertaa tunsin, että puhumisesta on oikeasti apua. Minulla on ollut viiden vuoden aikana oma sairaanhoitaja, jota näin joka viikko ja koen , etten saanut siitä mitään irti.

Joululoma tuntui todella pitkältä ajalta olla erossa psykoterapeutistani. Tammikuun toisella viikolla pääsin vihdoinkin neljän viikon tauon jälkeen puhumaan miten tästä jatketaan ? Ennen joululomalle jäämistä viimeisten  puolen  vuoden tapaamisista tehtiin yhteenveto, jota kävimme viime viikolla läpi. Olin tullut täsmällisesti käyneille ja sitoutunut työskentelemään psykoterapiassa. Minulla on paljon somaattisia oireilua ja tuntemuksia, joiden psyykkisen alkuperän tunnistan, mutta jotka eivät ole lievittyneet. Psykoterapeuttini arvion mukaan minulla on myös traumahistorian takia myös  dissosisaatio-oireilua, joka selittää monimuotoisen oireiluni. Yksi oire dissosisaatiosta on kolmen eri äänen omistaminen ja pelko tilanteissa vetäytymistä lapsenomaiseen tilaan. Tätä olen tehnyt monta vuotta. Jos tunnen, että olen vaarassa tai jostain syystä uhattuna, ääneni muuttuu lapsenomaiseksi ja alan myös lässyttää. En koskaan ollut ajatellut, että se liittyisi sairauteeni. Olin vain ajatellut, että tiettyjen ihmisten kanssa teen sitä. Mikan ja minun seurustelun alkuaikoina Mika piti sitä puoltani suloisena. En edelleenkään pidä asiaa huonona asiana. Olen itse kehittänyt itselleni tavan suojella itseäni.

Osastolla olessani vihasin, kun ympärillä olevat lääkärit kirjoittivat vihkoihinsa eivätkä kertoneet mitä he sinne kirjoittivat. Nyt psykoterapiassa tykkään mitä enemmän terapeuttini kirjoittaa, sillä tiedän, että hän voi löytää uusia tapoja auttaa minua. Hän ei myöskään tee oloani epämukavaksi vaan sain häneen jo ensimmäisen puhelun jälkeen yhteyden ja luottamuksen hänen ammattitaitoonsa.

Suosittelen psykoterapiaa jos todella haluat tehdä töitä mielenterveytesi eteen. Olen aina ollut se potilas joka ottaa kaiken avun mitä vaan tarjotaan. Tiedän kuitenkin, ettei se kaikille ole niin helppoa ja moni kamppailee yksin sairautensa kanssa. Avun hakeminen ei ole aina helppoa, vaikka tilanne olisi kuinka huono.

 

valmis

Leave a Reply