TREASURES…

Olen tehnyt todella hyviä löytöjä second hand liikkeistä. Välillä en pysty uskomaan kuinka paljon olen löytänyt viime aikoina kotiimme aarteita pilkka hinnoilla. Rakastan kiertää kirpputoreja mieheni kanssa ja käymme  nykyään säännöllisesti kaksi kertaa viikossa kaikki lähi kaupungin kirpputorit läpi. Emme ikinä aja kaupunkiin pelkästään kirpputorien takia vaan yhdistämme reissut aina lääkäri aikojen kanssa. Näin säästämme bensa kuluissa. Kirpputori innostus on suht uusi tuttavuus minulle, mutta vuoden aikana olen oppinut miten kirpputoreilla kannattaa shoppailla.

VINKKINI

Olen kuullut monesti lauseen :miksi minä en ikinä löydä mitään tai miten sinä voit jatkuvasti löytää ihania löytöjä ? Ajattelin itse ennen myös näin. Tuntui, että  miten kaikki muut voi löytää kirpputoreilta kaikkea ihanaa, mutta minä en. Kirpputoreilla täytyy käydä aktiivisesti ja olla kärsivällinen. Jos olen rehellinen niin tuskin me Mikan kanssa kävisimme kirpputoreilla näin useasti jos meillä ei olisi lääkäriä käyntejä, joka viikko. Menisi turhan paljon bensaa pelkkiin kirpputori käynteihin.  Lopulta kuitenkin löydöt ovat tuurista kiinni. Tuotteita on aina vain se yksi kappale, joten päätökset täytyy tehdä myös nopeasti. Kirpputoreilla, yön yli miettiminen ei toimi! Jos nopeat päätökset tuntuu hankalalta niin ota tuote käteen niin saat lisä aikaa miettimiseen. Shoppailen kirpputoreilla enimmäkseen huonekaluja ja astioita. Valitettavasti suurin osa myyjistä tuo pölyisiä ja likaisia tavaroita myyntiin. Siksi meillä on taskussa mukana kosteuspyyhkeitä, niin niillä voi kokeilla mitä lian alta paljastuu. Pinttynyttä likaa et niillä saa pois, mutta osviittaa  mikä tuotteen todellinen kunto on. Opettele myös näkemään ruman maalipinnan läpi ja mieti miten voit omien mahdollisuuksien mukaan kunnostaa vanhasta uutta tai päinvastoin. Oma neuvoni on välttää tusina tavaraa kirpputoreilla ja panostaa laadukkaisiin tavaroihin. Jätä suosiolla ikea tavarat kirpputorilla hyllyyn. Pidä puhelin mukana ja  jos tuotteesta löydät brändin nimen niin Google on hyvä ystäväsi. Näin et maksa liikaa tuotteesta ja saat helposti tietää sen oikean arvon. Arvostan paljon myös keramiikkaa minkä joku harrastelia on tehnyt. Sillä on oma historia ja arvo. Kun käyt aktiivisesti niin huomaat tietäväsi pöydät , jotka  päivittävät tavaraa tiuhaan tahtiin. Minulla on noin 7 eri pöytää, jonka tavarat ovat minun tyylisiä ja niistä löydän useasti jotain. En tietenkään aina, mutta suht usein.

VAATTEET

Vaatteita löydän hyvin harvoin, mutta neuvoni on etsiä vanhoja vaatteita. Ne ovat laadukkaampia, kun nykyiset ketjuliikkeistä ostetut vaatteet. Ennen vanhaan vaatteet tehtiin käyttöä kestäväksi ja niistä pidettiin hyvää huolta. Tämän oppisin, kun käytimme Mikolla vauva aikana Mikan vanhoja vauvavaatteita. Ne ovat Mikonkin kovan käytön jälkeen, kuin uusia. Vaatteita etsiessä muista katsoa mitä materiaalia se on. Se tunne kun omistat laadukkaan vaatteen on paljon palkitsevampaa, kun omistaa ketjuliikkeen tuotteen minkä materiaalia ei voi sanoa täysin varmaksi edes pesulappuissa olevien tietojen mukaan. Suosi luonnonmateriaaleja, sillä ne kestävät käyttöä todennäköisesti loppuikäsi. Muista kuitenkin huoltaa vaatteet oikeaoppisesti. Älä pelästy jos vaate täytyy pestä pesulassa. Ensimmäisen pesula pesun jälkeen vaatteen tuulettaminen toimii hyvin ja pesula käyntejä ei kerry näin liiaksi. Tällä tavalla kangas, neule kestää käytössä myös pidempään. Käyn kirpputoreilla  sellaisia  vaaterekkejä läpi mistä huomaan, että sen on omistanut vanhempi nainen. Yleensä ne ovat kuolinpesän vaatteita. Opit pikku hiljaa huomaamaan oikeat pöydät. Katso silti tarkkaan koko valikoima. Itse vältän second hand shoppailusta ketjuliikkeiden vaatteita ja ne yleensä ovatkin jo huonossa kunnossa. Käyn myös miesten vaatteita läpi ja olenkin löytänyt parhaimmat neule löydöt miesten valikoimasta.  Jos omistat ompelukoneen niin pystyt luomaan vanhasta vaikka mitä. Mielikuvitus on vain rajana. Pelkkien nappien vaihtaminen tuo jo uuden lookin. Jos et omista ompelukonetta niin voit helposti kiikuttaa vaatteen ompelialle. Itse suosin oversize malleja, joten koot ovat harvoin minulle este vaatteen ostossa. Mitä suurempi koko sen parempi.

 

Kaikista parasta second hand shoppailussa on sen eettisyys ja tuotteen ovat usein uniikkeja. Älä masennu jos et heti ensimmäisellä reissulla löydä mitään. Mitä aktiivisempi olet sen suuremmat mahdollisuudet sinulla on löytää aarteita. Kirpputori shoppailusta täytyy asennoitua oikein. Tällä kertaa ei löytynyt mitään, mutta seuraavalla kerralla voit tehdä, vaikka mitä löytöjä.

Kuvissa oleva pino tuli kaiken kaikkiaan maksamaan noin 20€. En olisi saanut tuota tyynyä näiden kaikkien hinnalla. Tällaiset reissut motivoivat käymään kirpputoreilla.

 

2 responses to “TREASURES…”

  1. ninni says:

    Miltä kirpputorilta nuo löydöt ovat? upeita!

    • Marika Loimulahti says:

      Vähän joka puolelta. Normi kirppiksiltä, kierrätyskeskuksista, punaisenristin kirppiksiltä. 🙂

Leave a Reply